Welkom op de reiswebsite van Michel


Als je op reis bent in Iran, Thailand of Ethiopië is het heel goed mogelijk dat je het woord farang of farangi hoort fluisteren achter je rug. Op Wikipedia of het Lonely Planet forum kom je te weten dat het voorkomt in de talen Urdu, Farsi, Amharic en Hindi en dat het zo veel betekent als “blanke man op reis”.


Daar gaat deze site over. De blanke man op de foto’s ben ik en die heeft van 1980 tot nu de wereld afgereisd. Duizenden dia’s, foto’s en dagboeken van destijds maken het nu mogelijk om bijna alles te bundelen. De dia’s en foto’s zijn één voor één gedigitaliseerd, de reisverslagen  beknopt besproken, de website krijgt ieder jaar één of meerder pagina’s erbij.


Ontdek op de tijdlijn wat al online is! De meeste fotoreeksen zijn teruggebracht tot een paar  honderd foto’s. De bezochte landen zijn ook terug te vinden in mijn prezi Limburger en Wereldburger.


En dan ontbreken in deze website nog de avonturen in mijn tweede thuis, Tirol, waar ik vijfentwintig jaar lang beroepshalve de spannendste dingen beleefd heb.

                                                                                                    Veel kijk- en leesplezier

                                                                                                     Michel

FARANGI

Ga naar:

Tijdlijn

Afghaanse vluchtelingen - Iran
Kurdistan
Ladakh